• palaute@autoharrastajat.fi

Miksi Autoharrastajia tarvitaan ja miksi sinun kannattaa liittyä jäseneksi?

nokonzok      -

Miksi Autoharrastajia tarvitaan ja miksi sinun kannattaa liittyä jäseneksi?

Jokaiselle autoharrastajalle lienee selvää, että harrastusta säännellään melkoisen runsaalla ja useimmiten varsin yksityiskohtaisilla pykälillä, säädöksillä, ohjeilla ja määräyksillä. Useimmiten ne ovat ihan perusteltuja, paikoitellen niiden perimmäinen tarkoitus jää kovinkin etäiseksi. Paljon niitä kuitenkin on ja siksi niiden sisältö tuntuu monesti olevan hukassa alan ammattilaisiltakin.

Kaikki nämä säädökset valmistellaan virkamiesten toimesta. Suurin osa pykälistä tulee Brysselistä, mutta ne seikat, jotka autoharrastajaa pääasiassa kiinnostaa, tulevat nykyään Helsingin Kumpulantieltä, Trafista. Esimerkiksi kaikki se, miten autoa saa rakentaa tai muuten muuttaa, tai millä edellytyksillä toiselta puolelta maailmaa tuotu auto saadaan rekisteriin Suomessa päätetään Trafissa. Autoilun veroihin liittyvät kuviot päätetään Senaatintorin laidalla, mutta virkamiehet nekin valmistelevat.

Mitä väliä sillä on, kuka pykälät valmistelee? Sillä on merkitystä sen takia, että ratkaisut eivät synny itsestään, eikä vastaukset kysymyksiin tipahda taivaasta. Normaalisti useammatkin tahot pyrkivät kertomaan virkamiehille mikä on pielessä ja miten asiat voisi tehdä paremmin. Monesti päättävissä pöydissä ei ole edes tietoa siitä, mitkä ovat todellisia ongelmia käytännön tasolla. ”Kertojia” on paljon, eikä kaikkien huolia voida välttämättä ottaa huomioon. Se on kuitenkin varmaa, että jos huolia ei tuoda esille, niille ei myöskään tapahdu mitään.

Autoharrastajat ry on se, joka kertoo virkamiehille mikä on pielessä ja miten asiat pitäisi korjata. Kukaan muu sitä ei tee. Työ on pitkäjänteistä puurtamista ja siinä mielessä epäkiitollista, että pikavoittoja on harvemmin tarjolla. Silti olemme vajaan vuoden olemassaolomme aikana onnistuneet saamaan jo muutoksia aikaan ja sellaisen aseman, että meidän näkemyksiämme kuunnellaan. Isojen kuvioiden lisäksi pidämme jatkuvasti yhteyttä esimerkiksi katsastusorganisaatioihin käytäntöjen parantamiseksi.

Autoharrastajat ry:tä tarvitaan pitämään huoli siitä, että harrastus voi ylipäätään jatkua ja että sitä voidaan tehdä mielekkäässä toimintaympäristössä. Sinun kannattaa liittyä jäseneksi sen takia, että jäsenistöstä tulevat toimenpide-ehdotukset ja kommentit ovat etusijalla muihin nähden. Me olemme sinun kanavasi sinne, missä meitä kaikkia koskevat ratkaisut oikeasti tehdään. Mitä enemmän jäseniä, sen paremmat mahdollisuudet meillä on tehdä tätä työtä ja sitä suuremmalla äänenpainolla voimme puhua.

30 € / vuosi, Autoharrastajien jäsenyys on hintalaatusuhteeltaan paras sijoitus minkä voit harrastuksen eteen tehdä. Lähde mukaan!

Kysymyksiä tai palautetta voi lähettää osoitteeseen palaute@autoharrastajat.fi tai alla olevalla lomakkeella.