• palaute@autoharrastajat.fi

Uudistuksia autojen teknisiin vaatimuksiin

nokonzok      -

Uudistuksia autojen teknisiin vaatimuksiin

Seuraavana säädösuudistusten listalla on autojen ja niiden perävaunujen teknisten säädösten uudistaminen Trafin määräyksellä. Projektista on vasta julkaistu hankemääräyspäätös, joten hyvin alkuvaiheessa ollaan.  Vaikuttaminen kannalta on kuitenkin oleellisen tärkeää olla ajoissa mukana, valmista ehdotusta kun harvemmin enää kovin suuresti muutetaan.

Autoharrastajan näkökulmasta oleellisin seikka tässä uudistuksessa on ns. liite8, jossa määritellään poikkeukset vaatimustenmukaisuuden osoittamistavoista. Näitä poikkeuksia voidaan soveltaa EU:n ulkopuolelta tulevien tuontiautojen rekisteröintikatsastuksissa ja muutoskatsastuksissa. Voidaan siis sanoa, että nyt ollaan varsin ydinkysymysten äärellä.

Linjamme mukaisesti tässäkin tapauksessa on tarkoitus vähentään erilaisten todistusten tarvetta niin pitkälle kuin mahdollista ja pyrkiä siihen, että ns. itsestään selvät asiat voitaisiin todeta suoraan katsastuskonttorilla. Esimerkiksi päästöjen ja melun osalta voitaisiin hyväksyä liitteessä 8 mainitut USA:n, Japanin, Korean ja Kanadan normit. Näihin autoihin todistuksen saa käytännössä aina, joten kysymys on puhtaasta byrokratiasta, joka käy asiakkaalle kalliiksi.

Kommentoinnin paikka on nyt, lähetä meille palautetta asian tiimoilta joko sähköpostilla osoitteeseen palaute@autoharrastajat.fi tai alla olevalla lomakkeella.